Περισσότερα Νέα

1η Ημερίδα Απόδημου Ελληνισμού

Την Τρίτη 1 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, και συγκεκριμένα στο Mediterranean Village Hotel & Spa, η 1η Ημερίδα Απόδημου Ελληνισμού, στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης.

Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δήμου έγιναν οι πρώτες επαφές με φορείς του απόδημου ελληνισμού προκειμένου να καθιερωθεί μία τέτοια εκδήλωση και να αποτελέσει τόσο μέσο ενημέρωσης για τις τουριστικές, επιχειρηματικές και πολιτισμικές δυνατότητες του τόπου, όσο και μέσο δικτύωσης των Ελλήνων του εξωτερικού με την ελληνική τοπική κοινωνία, τους ιδιώτες και τους συλλογικούς φορείς.

Στην 1η Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι Κατερινιώτες – Πιερείς της Βοστώνης με την Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του συνδέσμου «Τα Πιέρια», ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιος, o Δήμαρχος Δ. Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος, o Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Πιεριέων-Κατερινιωτών Βοστώνης «τα Πιέρια» Μαρία Σπυριδοπούλου και ο πρώην Γερουσιαστή της αμερικανικής πολιτείας New Hampshire Chris Spyrou, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Φάνης Τερζόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Κατερίνης Πιπίτσα Μακρίδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Παιδιού «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», Άρης Πετρίδης και ο ιδρυτής του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», Χάρης Αναστασίου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από καταξιωμένους προσκεκλημένους με λαμπρή πορεία, οι οποίες οδήγησαν σε εποικοδομητικούς διαλόγους ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, ενώ, στο τέλος, οι καλεσμένοι είχαν και την ευκαιρία να γευτούν τους οίνους της Κατερίνης μέσα από μία εκδήλωση οινογευσίας στην οποία συμμετείχαν τα οινοποιία Καρασίμου, Ξηρομερίτη, Παντούλη και Πουλιάκη.

Η αποτίμηση της εκδήλωσης και οι αντιδράσεις των συμμετεχόντων μας γέμισαν χαρά και ενθάρρυναν τις βλέψεις να εξελιχθεί αυτή η εκδήλωση σε ένα πολυθεματικό ενημερωτικό συνέδριο το οποίο θα λαμβάνει χώρα συστηματικά κάθε χρόνο και θα συνενώνει όλο και περισσότερους Έλληνες του εξωτερικού.

Περισσότερα Νέα

Scroll to Top