Ανακαλύψτε τα MYthic paTHS

“MYthic PaTHS” -ο τίτλος που περιγράφει αυτή τη βιώσιμη τουριστική πρόταση- μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους: αφενός, αναφέρεται στην περιοχή του Ολύμπου, την ποικιλομορφία του και την εκπληκτική ομορφιά που γέννησε τον μύθο των 12 Θεών του Ολύμπου. . Αφετέρου, αναφέρεται στις τουριστικές εμπειρίες, όπου οι επισκέπτες – μαθαίνοντας για τους μύθους, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη λαογραφία και τους ανθρώπους της περιοχής- έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέρος μιας αξέχαστης και αξέχαστης. μυθικό ταξίδι. Έτσι, «ανακαλύπτουν τον εαυτό τους» ενώ βρίσκονται μακριά από την πίεση της καθημερινότητας. Επίσης, αποκτούν μια συνολική εικόνα του παρελθόντος και της σύγχρονης ιστορίας του τόπου που επισκέπτονται, αποκτούν νέες εμπειρίες και δοκιμάζουν διαφορετικές γεύσεις και εξερευνούν «μυθικά» μέρη απερίγραπτης ομορφιάς σε εναλλασσόμενα καταπράσινα και γαλάζια τοπία (βουνό – θάλασσα). Μέσω αυτής της τουριστικής ιδέας, οι επισκέπτες θα εκτιμήσουν πλήρως την περιοχή και θα έχουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία γεμάτη με αυθεντικές δραστηριότητες, με στόχο να τους βοηθήσει όχι μόνο να χαλαρώσουν εξερευνώντας νέους προορισμούς αλλά και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. κατανοήστε τον κόσμο και το περιβάλλον, γευτείτε, αισθανθείτε, διασκεδάστε με έναν νέο και βιώσιμο τρόπο.

venus2

Διαθέσιμα ταξίδια

Ζήστε τον Μύθο σας

Ο Όλυμπος πάντα προκαλούσε όσους στάθηκαν μπροστά του. Το σπίτι των 12 θεών του Ολύμπιου, αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 1913. Είστε έτοιμοι να κατακτήσετε τις πολλές κορυφές, κοιλάδες και χαράδρες του για να αντιμετωπίσετε τον Δία;

Διαβάστε περισσότερα »

Καλλιτεχνικά MΥthic PaTHS

Αγκαλιάστε την καρδιά της Ελλάδας με καλλιτεχνική προοπτική. Για λάτρεις της τέχνης και ανθρώπους που αγαπούν τον πολιτισμό. Γνωρίστε την τέχνη των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και εμπνεύστε τη ζωή σας.

Διαβάστε περισσότερα »

Μυθικά μονοπάτια προς την ευεξία

Ο Όλυμπος, η Πιερία και η ακτογραμμή του Θερμαϊκού Κόλπου είναι ιδανικά για όσους θέλουν μια ταξιδιωτική επιλογή ψυχικής και σωματικής ευεξίας – αναζωογόνησης. Είναι βέβαιο ότι θα βιώσουν την ελληνική ευημερία «εφ ζεν».

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικά Μυθικά μονοπάτια Μύθοι και φιλοσοφία σε μια θρυλική χώρα

Το δρομολόγιο περιλαμβάνει επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια, εκκλησίες, παραδοσιακά χωριά μέσα από τα οποία ο επισκέπτης θα γνωρίσει τη μοναδική ιστορία της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα »

Καλύτερες στιγμές

Όλα τα καλύτερα ορόσημα της περιοχής. Από τον παγκοσμίου φήμης ορεινό Όλυμπο μέχρι το Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου, τους καταπληκτικούς Βασιλικούς Τάφους των Αιγών (τάφοι του Φιλίππου Β’), του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Περισσότερα από 2000 χρόνια ιστορίας.

 • Μάθετε τα πάντα για τους Έλληνες Θεούς και Ήρωες και ανακαλύψτε τα ιστορικά γεγονότα πίσω από τους μύθους τους.
 • Εξερευνήστε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 • Απολαύστε εκπληκτική θέα, ανακαλύψτε μυστικά
  μονοπάτια, ακολουθήστε εργαστήρια τέχνης, χειροτεχνίας, πολιτισμού, ιστορίας και γλώσσας και γευτείτε τοπικές γεύσεις.

Slow Tourism και Αειφορία

 • Ένας εξαιρετικός προορισμός για επίσκεψη όλο το χρόνο αποφεύγοντας τον μαζικό τουρισμό, όπου έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό.
 • Τουρισμός που λαμβάνει πλήρως υπόψη του τις τρέχουσες και μελλοντικές του οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες των επισκεπτών και των ντόπιων καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.
 • Φιλικές προς το περιβάλλον υπηρεσίες μεταφοράς, όπως οικολογικά οχήματα, ποδήλατα, ηλεκτρικά ποδήλατα και θαλάσσια σκάφη.
 • Δρομολόγια που παρουσιάζουν λιγότερο ταξιδεμένες διαδρομές και κρυμμένα διαμάντια (μυστικά μονοπάτια).
 • Εκδρομές με πολιτιστικό προσανατολισμό.
 • Φρέσκα προϊόντα μαγειρικής από τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές.
  Προωθείται η τοπική γαστρονομία. Κορυφαία μεσογειακή κουζίνα.
 • Οι ξεναγοί και οι ηγέτες του βουνού είναι έγκριτοι τοπικοί ειδικοί που αντιμετωπίζουν το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες με σεβασμό.
 • Τα καταλύματα είναι τοπικές και οικογενειακές επιχειρήσεις, όπως αγροικίες, εξοχικές κατοικίες, εξοχικές κατοικίες, κάμπινγκ, μικρά ξενοδοχεία κ.λπ. άνετα, γραφικά και ρομαντικά μέρη.
 • Μια δυνατή γεύση της τοπικής φιλοξενίας, τιμώντας το πνεύμα του αρχαίου Έλληνα θεού Δία.
 • Εργαστήρια γλώσσας, τέχνης και χειροτεχνίας.
 • Δεδομένου ότι η πρόταση απευθύνεται σε οικογένειες, τα παιδιά εκπαιδεύονται να οικοδομήσουν μια νοοτροπία που προωθεί μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον πορεία δράσης. Μεταξύ άλλων, προσφέρονται δραστηριότητες για να ενισχύσουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία, να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες, καθώς τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί ταξιδιώτες.
Scroll to Top