Μυθικά μονοπάτια γεύσεων – Ταξίδι Γαστρονομίας

Η Ελλάδα είναι γνωστή για τη νόστιμη και υγιεινή «κουζίνα» της, όπως και ο Όλυμπος, από όπου πηγάζουν το παγκοσμίου φήμης «νέκταρ» και η «αμβροσία».

7 νύχτες / 8 ημέρες με αξέχαστες γευστικές εμπειρίες

Αυτή η εύφορη περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στη θάλασσα και τον Όλυμπο, σε συνδυασμό με τη μακρά ιστορία, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία από μέρη και μνημεία που πρέπει να δει, καθώς και τοπικά προϊόντα και γεύσεις για γεύση. Ο Όλυμπος-Πιερίας είναι γνωστός για την καλλιέργεια μεγάλης ποικιλίας οπωροκηπευτικών όπως κάστανα, κεράσια, ακτινίδια, ελιές, σταφύλια, τσάι, για την παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και για τα αλιεύματα από τον Θερμαϊκό κόλπο. Όλα τα παραπάνω προϊόντα είναι συστατικά συνταγών που έχουν επηρεαστεί από αυτούς που έχουν έρθει και κατοικούν σε αυτή τη γη στο πέρασμα των αιώνων. Τα τοπικά οινοποιεία παράγουν εκλεκτά κρασιά παγκοσμίου φήμης.

Ο επισκέπτης απολαμβάνει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Ελληνικές γεύσεις, τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές περνούν από γενιά σε γενιά, υγιεινές επιλογές τοπικής «κουζίνας» και φρέσκα προϊόντα από τοπικές καλλιέργειες, πολλά από αυτά είναι βιολογικά. Ακόμη περισσότερο, προτείνουμε δραστηριότητες μέσα από τις οποίες κάποιος μπορεί να γνωρίσει και να μυηθεί στην παραγωγή τοπικών αγροτικών προϊόντων και την παρασκευή γευμάτων με τοπικές συνταγές. Απολαύστε, παραδοσιακή πίτα «Λιτόχωρο Πίτα», «Τσάι Ολύμπου», «Γαρίδες Πλαταμώνα», «Μύδια Μακρύγιαλου», «Μαύρο Γουρούνι Όλυμπος», Παραδοσιακό Ρυζόπιτα «Λιτόχωρο Μπουράνι», «Τρούφα Ολύμπου», «Μπουγάτσα», τοπικά γλυκά, βραβευμένα εστιατόρια και πολλά άλλα. Στον Όλυμπο-Πιερία, ο επισκέπτης έχει επιλογές να επισκεφθεί φάρμες, τοπικές καλλιέργειες και οινοποιεία ανοιχτά στο κοινό.

Καλύτερες στιγμές

  • Αυθεντικές γεύσεις, φαγητό και γευσιγνωσία κρασιού
  • Μάθημα μαγειρικής
  • Διασκέδαση και χαλάρωση
  • Ανακαλύψτε το απέραντο πράσινο και μπλε του Ολύμπου-Πιερίας.
  • Αξιοθέατα, πεζοπορία, ορειβασία, υπαίθριες δραστηριότητες

Βιωσιμότητα

  • Οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον
  • Κατάλυμα φιλικό προς το ποδήλατο και με πράσινο κλειδί
  • Βιολογικά και τοπικά προϊόντα διατροφής
  • Ανακύκλωση / εξοικονόμηση τροφίμων
  • Οικολογική γεωργία
  • Υποστήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινότητας
ΗΜΕΡΑ 1:
Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης SKG / Λιτόχωρο

Σας καλωσορίζουμε στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» SKG και με οικολογικό όχημα κατευθυνόμαστε στο Λιτόχωρο, ένα χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Κάντε μια βόλτα στα σοκάκια του Λιτοχώρου και απολαύστε ένα ξεχωριστό δείπνο σε ένα βραβευμένο εστιατόριο.

ΗΜΕΡΑ 2:
Λιτόχωρο / Πλαταμώνας / Παλαιός Παντελεήμων.

Την ημέρα αυτή απολαμβάνουμε παραδοσιακή πίτα «Πίτα Λιτόχωρο» από τον φούρνο και καφέ στην περιοχή που οι κάτοικοι ονομάζουν «Λάκος». Επισκεπτόμαστε το «Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου» και τη Νέα Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου όπου μαθαίνουμε για τα προϊόντα που παράγονται στη Μονή. Στο παραθαλάσσιο χωριό του Πλαταμώνα γευματίζουμε με ψάρια και τις περίφημες «γαρίδες Πλαταμώνα» και στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα με την υπέροχη θέα, απολαμβάνουμε ελληνικό καφέ και παραδοσιακά γλυκά.
Το βράδυ, στο κέντρο του Λιτοχώρου, έχουμε οινογευσία με κρασιά από τρία οινοποιεία του Ολύμπου. Μια μέρα γεμάτη γεύσεις.

ΗΜΕΡΑ 3:
Λιτόχωρο / πόλη Κατερίνης

Σε μια φάρμα θα γνωρίσουμε και θα γευτούμε τα τοπικά τυροκομικά προϊόντα από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Στην πόλη της Κατερίνης απολαμβάνουμε παραδοσιακά «πιροσκί» και «τσάι Ολύμπου» και περπατώντας στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης επισκεπτόμαστε επιλεγμένα μαγαζιά με τοπικά προϊόντα. Ο καφές εδώ είναι απαραίτητος. Απολαύστε το σε ένα χαρακτηριστικό σημείο της πόλης. Γευματίζουμε κάτω από τα δέντρα στο πάρκο της πόλης και επιστρέφουμε στο Λιτόχωρο με πολλές αναμνήσεις γεύσεων. Στη βραδινή μας βόλτα απολαμβάνουμε γλυκά στο πιο παλιό ζαχαροπλαστείο στο Λιτόχωρο

ΗΜΕΡΑ 4:
Δίον / Τρίλοφος / Λιτόχωρο

Αναχωρούμε για ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Πάρκο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου, της ιερής πόλης των Αρχαίων Μακεδόνων. Αργότερα μπορούμε προαιρετικά να επισκεφτούμε το «Olympus black pig farm». Ο αυτόχθονος ελληνικός μαύρος χοίρος είναι αρχαίος κάτοικος της Μεσογείου. Είναι εξημερωμένη ράτσα και όχι αγριογούρουνο, παρόλο που μοιάζουν και θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση μαζί με άλλες αυτόχθονες φυλές ζώων. Σε μια φάρμα στο χωριό Τρίλοφος καβαλάμε άλογα και απολαμβάνουμε μεσημεριανό γεύμα με τοπικά πιάτα όπως το μαύρο γουρούνι. Ελεύθερη βραδιά στο Λιτόχωρο.

ΗΜΕΡΑ 5:
Παραλία Κατερίνης / Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση για την Παραλία Κατερίνης, όπου θα λάβουμε μέρος σε μάθημα μαγειρικής (γλυκά του κουταλιού ή άνοιγμα κρούστας πίτας ή ελληνικό μεζέ) και θα δοκιμάσουμε τα περίφημα «μύδια Μακρυγιαλού». Αργά το απόγευμα φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη, η οποία πρόσφατα έγινε η πρώτη ελληνική πόλη που πέτυχε την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO. Η Θεσσαλονίκη αναφέρεται πάντα ως η γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας. Δείπνο σε ιστορικό εστιατόριο και ελεύθερο βράδυ για βόλτα στην παραλία και στα «Λαδάδικα», ένα από τα πιο γνωστά μέρη της πόλης.

ΗΜΕΡΑ 6:
Θεσσαλονίκη

Πρωινό, με «Μπουγάτσα» παραδοσιακό πρωινό της βόρειας Ελλάδας. Απολαύστε μια πρωινή περιήγηση με τα πόδια στις αγορές της Θεσσαλονίκης (Μοδιάνο, Καπάνι, Μπεζεστένι) και την Πλατεία Άθω, λίγα μόλις τετράγωνα από το ξενοδοχείο σας. Ένα γεύμα με φανταστικές γεύσεις εγγυημένο σε ένα από τα πολλά παραδοσιακά εστιατόρια της αγοράς Modiano. Ξεκουραστείτε στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα επισκεπτόμαστε τον Λευκό Πύργο και κάνουμε ξενάγηση στην πόλη με τουριστικό λεωφορείο απολαμβάνοντας ελληνικό γρήγορο φαγητό, γύρο πίτα ή σουβλάκι ή γλυκά «Τρίγωνα Πανόραμα».

ΗΜΕΡΑ 7:
Θεσσαλονίκη και γύρω περιοχές

Αναχώρηση για Νέο Ρύσιο, σε τοπικό Πάρκο Μελιού για να μάθετε πώς παράγουν μέλι οι μέλισσες, πόσα διαφορετικά είδη μελιού υπάρχουν, πόσα και τι προϊόντα παράγονται από μέλι και φυσικά θα τα δοκιμάσετε κι εσείς! Επίσκεψη στον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Αντωνίου όπου θα παρακολουθήσετε επίδειξη παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων από τις γυναίκες του συνεταιρισμού. Θα δοκιμάσετε επίσης μερικά από τα προϊόντα τους πριν πάτε για μεσημεριανό γεύμα. Γεύμα σε εστιατόριο με παραδοσιακά πιάτα από τον Πόντο και όλη την Ελλάδα, φτιαγμένο με αγνά, φρέσκα υλικά. Ξεκουραστείτε στο ξενοδοχείο. Στην κρουαζιέρα με ξύλινο σκάφος, πίνουμε τον καφέ ή το ποτό μας και θαυμάζουμε τη θέα της πόλης και του Ολύμπου. Αποχαιρετιστήριο δείπνο με ελληνικό παραδοσιακό γλέντι (λαϊκή μουσική και χορούς) δοκιμάζοντας νόστιμους μεζέδες και κρασιά.

ΗΜΕΡΑ 8:
Αναχώρηση

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μακεδονία (SKG).

Παραλλαγές

Αυτό το πακέτο είναι για 7 διανυκτερεύσεις / 8 ημέρες αλλά σύμφωνα με τις προτιμήσεις μπορεί να ακολουθηθεί σε λιγότερες ημέρες.

Πρακτικές πληροφορίες

Κύριος τύπος Εμπειρίας:

Περιήγηση φαγητού, μαγειρική, γαστρονομία, γευσιγνωσία κρασιού, μαγείρεμα, πολιτιστική κληρονομιά, εργαστήρια, περιήγηση στα αξιοθέατα, εξερεύνηση, μάθηση, ψυχαγωγία, λαογραφία

Επιπλέον Εμπειρίες:

Ισχυρή τοπική εμπειρία, διασκέδαση, καλό φαγητό.

Αριθμός διανυκτερεύσεων:

7 νύχτες / 8 ημέρες

Τύπος καταλύματος:

  • Βραβευμένα με πράσινο κλειδί
  • Οικογενειακά ξενοδοχεία
  • Boutique Hotel

Αφετηρία:

Θεσσαλονίκη, αεροδρόμιο «Μακεδονία» (SKG).

Ξενάγηση με ξεναγό ή αυτο-ξεναγό:

Ξενάγηση με αγγλόφωνο ξεναγό. Αυτο-καθοδήγηση με δεδομένες πληροφορίες στα Αγγλικά / Γερμανικά ή Γαλλικά

Μέγεθος ομάδας:

4-15 άτομα

Περίοδος / Ημερομηνίες:

Ολο τον χρονο.

Τιμή πακέτου:

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Περιλαμβάνεται:

  • Όλα τα είδη μεταφορικών μέσων (οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον)
  • 7 διανυκτερεύσεις όπως περιγράφεται με το πρωινό
  • Δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα όπως περιγράφεται
  • Γλυκά
  • Μάθημα μαγειρικής
  • Γευσιγνωσία κρασιού
  • Φαγητός ξεναγός
  • Οδηγός κάθε μέρα
  • Επίσημος ξεναγός για τις ημέρες που γράφεται
  • Κρουαζιέρα με ξύλινο σκάφος
  • Τέλη μουσείου
  • Οδικό βιβλίο και χάρτες
  • Δώρα αναμνήσεων
  • Όλοι οι φόροι

Δεν περιλαμβάνενται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Επιπλέον γεύματα
  • Ποτά (αν δεν αναφέρονται)
  • Αναμνηστικά
  • Συμβουλές
  • Φόρος διαμονής ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση (περίπου 1,50 έως 4,00 €). Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, ο Φόρος Διαμονής χρεώνεται στον επισκέπτη του δωματίου μέσω ειδικής απόδειξης.

Τύπος ταξιδιωτών:

Οικογένειες, παιδιά, νέοι, ενήλικες, ηλικιωμένοι. Ταξιδιώτες, που ενδιαφέρονται για τις παραδόσεις τροφίμων και κρασιού, για βιωματικές δραστηριότητες και τον αειφόρο τουρισμό.

Επιλογές προσβασιμότητας:

Οικογένειες, παιδιά, νέοι, ενήλικες, ηλικιωμένοι. Ταξιδιώτες, που ενδιαφέρονται για τις παραδόσεις τροφίμων και κρασιού, για βιωματικές δραστηριότητες και τον αειφόρο τουρισμό.

Στείλτε μας ένα μήνυμα με το αίτημά σας

Θα σας στείλουμε την καλύτερη μας πρόταση.

Κράτηση:

  • Απαιτείται προπληρωμή 30% του συνολικού καταβληθέντος ποσού για προγράμματα καθορισμένης ημερομηνίας τουλάχιστον 45 ημέρες πριν από την υλοποίηση του προγράμματος.
  • Ακύρωση 21 ημέρες πριν από την ημέρα υλοποίησης, η εταιρία διατηρεί το 10% του συνολικού ποσού πληρωμής – Απαιτείται πλήρης πληρωμή πριν από την υλοποίηση του προγράμματος.
  • Υπάρχει επιπλέον έκπτωση, εξαρτάται από την ώρα κράτησης.

Μοιραστείτε το στα ΜΜΕ

Κύλιση στην κορυφή

inquire

ρωτήστε μας