Περισσότερα Νέα

3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του βουνού και του δάσους πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στις 15 & 16 Ιουλίου.

Οι επισκέπτες θαύμασαν τη φυσική ομορφιά του τόπου, πήραν μία γεύση από τα φαγητά και τα τοπικά κεράσματα και ήρθαν σε επαφή με την ιστορία και τις παραδόσεις «από την Κάτω έως την Άνω Μηλιά Πιερίας».

Έκθεση των τοπικών παραγωγών, μαγειρικές επιδείξεις από ντόπιες μαγείρισσες και μάγειρες, πικ νικ και παιχνίδια από τον Εκπολιτιστικό-εξωραϊστικό σύλλογο Άνω Μηλιάς Πιερίας «Αγία Παρασκευή», το Κέντρο Έρευνας και Κατασκευής Αρχαίου Ελληνικού και Παραδοσιακού Παιχνιδιού καθώς και το Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης Δ. Κατερίνης.

Περιπατητικές διαδρομές στα μονοπάτια της Άνω Μηλιάς με τον Ε.Ο.Σ. Κατερίνης, ξυλοτεχνήματα του δάσους, αλλά και μία ρεμπέτικη συναυλία στον χώρο της υπαίθριας έκθεσης στην Κάτω Μηλιά ήρθαν για να κλείσουν όμορφα την ημέρα του Φεστιβάλ.

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Μεσαία Μηλιά καθώς και μία αναβίωση του εθίμου «Τρανός χορός» στον αύλειο χώρο της εκκλησίας. Στην πορεία ακολούθησε ξενάγηση στα προσκυνηματικά μνημεία της Άνω Μηλιάς καθώς και στη Λαογραφική Συλλογή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Μηλιάς «Οι Λαζαίοι» προκειμένου οι επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία της Πιερίας.

Ήθη, έθιμα, παραδοσιακοί χοροί, μουσική και τοπικά κρασιά ήταν λίγα από τα πολλά τα οποία υπήρχαν στη γιορτή με την οποία έριξε αυλαία το 3ο  Γαστρονομικό Φεστιβάλ του βουνού και του δάσους αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες.

Περισσότερα Νέα

Scroll to Top