ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Όλες οι δράσεις του διημέρου προσφέρονται από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και τους συλλόγους δωρεάν!

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) με την επιμέλεια της OPEN WAYS Events & Travel, διοργανώνουν στις 25 και 26 Μαΐου 2024 το 1ο “Olympus Adrenaline & Nature Festival”, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Το ”Olympus Adrenaline & Nature Festival‘’ στοχεύει να συνδέσει την ακτογραμμή της Πιερίας, τον Όλυμπο, τα Πιέρια, τη φύση, τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες σε μια ετήσια γιορτή. Κατά τη διάρκεια της πολυθεματικής αυτής γιορτής θα πραγματοποιούνται παράλληλες υπαίθριες δράσεις, δωρεάν για όλους τους επισκέπτες, στον κεντρικό χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ στο πάρκο Λιτοχώρου, αλλά και σε όλη την Πιερία, από τους επαγγελματίες που θέλουν να προσφέρουν ξεχωριστές βιωματικές εμπειρίες.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη των επιχειρήσεων της Πιερίας, των φορέων και των ομάδων τους, αλλά, κυρίως, η προώθηση όλων των υπαίθριων δραστηριοτήτων που μπορούν να λάβουν χώρα στην περιοχή, η ενημέρωση των επισκεπτών και η αύξηση της εισροής των τουριστών. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν απευθείας από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, να συνομιλήσουν με ειδικούς, να ζήσουν βιωματικές δραστηριότητες και να δοκιμάσουν νέες γεύσεις με τοπικά προϊόντα και αγαθά βραβευμένα σε διεθνές επίπεδο.

Η Πιερία, ένας τόπος με πλούσια πολιτιστική παράδοση και φυσικό κάλλος, με εναλλαγές τοπίων που σου κόβουν την ανάσα, καθίσταται ιδανική για τη διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων. Από τη μία ο Όλυμπος, το μυθικό βουνό, και από την άλλη μία ακτογραμμή χιλιομέτρων και η καταγάλανη θάλασσα διαμορφώνουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων στην περιοχή, τις οποίες μέσα από αυτό το φεστιβάλ θα μπορέσουν όλοι να γνωρίσουν και να απολαύσουν δωρεάν.

Σάββατο 25 Μαΐου

11:00-12:00
Πρώτες Βοήθειες.
Διασωστική Ομάδα Πιερίας - Rescue Team of Pieria
Μια συνεδρία πρώτων βοηθειών για να αποκτήσουμε τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίας, θα μάθουμε τις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών ώστε να είμαστε εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα εφόδια και γνώσεις για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με σιγουριά και αποτελεσματικότητα. Μάθε και εσύ να σώζεις μια ζωή με τα δύο σου χέρια.
12:00-13:00
Τα Οφέλη της Μέλισσας, Εξοπλισμός και Κυψέλες.
Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Πιερίας "Ο Αγ. Φιλάρετος ο Ελεήμων"
Σε αυτό το εργαστήριο, θα εξερευνήσουμε τα ανεκτίμητα οφέλη που παρέχουν οι μέλισσες στον άνθρωπο, από το πολύτιμο μέλι μέχρι την απαραίτητη επικονίαση των φυτών. Επιπλέον, θα αναλύσουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό που απαιτείται για τη φροντίδα των μελισσών και τον τρόπο χρήσης του. Τέλος, θα εξετάσουμε τη ζωτική σημασία των κυψελών για την ευημερία και την ανάπτυξη υγιών κοινοτήτων μελισσών, προσφέροντας ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για την εξέλιξή τους και την παραγωγή του εκλεκτού προϊόντος τους.
13:00-14:00
Μονοπάτια και Σήμανση Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.
Φυσιολατρικός Σύλλογος Λιτοχώρου "Όλυμπος"
Τα μονοπάτια και η σήμανση του εθνικού δρυμού του Ολύμπου αποτελούν έναν σημαντικό πυλώνα για την εμπειρία των επισκεπτών στην περιοχή. Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για το εθνικό μητρώο, όπου παρουσιάζονται οι πινακίδες και η σήμανση που χρησιμοποιούνται. Ο "Φυσιολατρικός Σύλλογος Λιτοχώρου ΟΛΥΜΠΟΣ", συνεισφέρει στη συντήρηση και τη βελτίωση των μονοπατιών, καθώς και στην ανάδειξη της περιοχής. Οι επισκέπτες θα μάθουν για τις πινακίδες και τη σήμανση των μονοπατιών ώστε να μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια την εξερεύνηση του μοναδικού οικοσυστήματος του εθνικού δρυμού του Ολύμπου.
14:00-15:00
First Aid - Κίνδυνοι Βουνού.
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Hellenic Rescue Team
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και εκπαίδευση σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες κατά την περιήγησή τους στα βουνά. Με την εμπειρία της, η ομάδα αυτή προωθεί την ασφαλή πρακτική της ορειβασίας και παρέχει στους συμμετέχοντες τα εφόδια για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων, όπως τραυματισμούς ή απρόσμενες καταστάσεις υγείας. Η προσφορά της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι κρίσιμη για την προαγωγή μιας ασφαλούς και υπεύθυνης συμπεριφοράς στα βουνά, ενισχύοντας την εμπειρία και την ασφάλεια των ορειβατών και των επισκεπτών.
15:00-15:30
Σακίδιο Ημέρας και Σακίδιο Πολυήμερης Εξόρμησης στο Βουνό.
Enjoy Travel and Tourism
Σακίδιο ημέρας και Σακίδιο πολυήμερης εξόρμησης στο Βουνό -Τι πρέπει να περιέχει.
18:00-19:00
Άνοιγμα Φύλλου Πίτας & Παραδοσιακοί Χοροί.
Σύλλογος Βλάχων Κατερίνης "Αγία Τριάδα"
Άνοιγμα φύλλου πίτας. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίδειξης, προσκαλούμε τους συμμετέχοντες να μάθουν την παραδοσιακή τέχνη του ανοίγματος φύλλου πίτας. Με την καθοδήγηση του Συλλόγου Βλάχων Κατερίνης ""Αγία Τριάδα"", οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις τεχνικές και τα μυστικά που απαιτούνται για να δημιουργήσουν ένα τέλειο φύλλο πίτας. Από τον τρόπο προετοιμασίας της ζύμης μέχρι τον τρόπο ανοίγματος αυτή η εμπειρία θα είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσουμε την παράδοση και τη γεύση της πίτας σε όλο της το μεγαλείο. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής και να μάθουμε τα βήματα και τις κινήσεις τους. Χορός, ρυθμός και ενέργεια θα μας ξεσηκώσουν σε μια μοναδική εμπειρία για όλους όσοι αγαπούν την παράδοση και την κουλτούρα μας.
19:00-20:00
Θεατρικό: "Να πιεί κανείς ή να μην πιεί;"
"Οινοποιείο Παντούλη - Pantoulis Winery• Κτήμα Κούρτη - Kourtis Winery• Οινοποιείο Πουλιάκη - Αμπελώνες "Ωραία Γη" • Κτήμα Ξηρομερίτη"

"Το θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ συμμετέχει στο 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival με ένα θεατρικό αφιερωμένο στους οινοποιούς μας και το κρασί.

 • Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
  Αγαθαγγελίδου Σοφία, Αμανατίδου Δανάη, Αναγνώστου Σπύρος, Γκούντα Άννα, Παρλίτση Κατερίνα, Σιδηροπούλου Τατιάνα, Σιούμη Θωμαή.
 • Σκηνοθεσία: Αμανατίδης Χάρης.
 • Επιμέλεια Μουσικής: Παπαδόπουλος Κώστας"
20:00-20:30
Παραδοσιακά Παιχνίδια.
Λύκειο των Ελληνίδων, Παράρτημα Κατερίνης
Παρουσίαση παραδοσιακών και παιδαγωγικών παιχνιδιών με μπάλλα, πανί, πέτρα και λάστιχο.
20:30-21:00
Τελετή Έναρξης
Τελετή Έναρξης

21:00-21:20
Λαϊκοί Χοροί.
Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου
Παρουσίαση λαϊκών χορών από τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου, υπό τη συνοδεία της Ορχήστρας Νέων Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
21:00-23:00
Συναυλία: "Αλησμόνητα τραγούδια στη σκιά του Ολύμπου".
Ορχήστρα Νέων Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου
"Η Ορχήστρα Νέων Δίου συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια ζωής. Δεκαπέντε χρόνια γεμάτα μουσικές εμπειρίες και μουσικά ταξίδια από άκρη σε άκρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Συναυλίες σε Μέγαρα Μουσικής, σε Αρχαία Θέατρα, σε Μουσικές Σάλες, σε Μουσικά Φεστιβάλ, σε Αρχαιολογικά Μουσεία. Μοναδικές μουσικές συναντήσεις με μεγάλους συνθέτες, σπουδαίους ερμηνευτές και αξιόλογους μουσικούς δημιουργούς. Το ταξίδι της δεν έχει τελειωμό, στις 25 του Μάη, κάνει στάση στο δικό μας γραφικό Λιτόχωρο Είκοσι ταλαντούχοι μουσικοί επί σκηνής, στα μικρόφωνα η Δήμητρα Αντωνακούδη, ο Αλέξης Ηλιάδης, η Χρυσάνθη Ευαγγελοπούλου, ο Λευτέρης Μπούκλας και ο Θωμάς Χατζήνας, θα ερμηνεύσουν γνωστές μουσικές επιτυχίες σπουδαίων συνθετών. Θα διευθύνει όπως πάντα, ο μαέστρος Νίκος Πατρής Αν είστε εκεί, θα σας αποζημιώσει.. μουσικά… γενναιόδωρα !"

Κυριακή 26 Μαΐου

10:00-11:00
Ενημέρωση για το Olympus 12 Refuge Trail.
Olympus 12 Refuge Trail
Ενημέρωση για το μονοπάτι πεζοπορίας που συνδέει τα 12 πιο διάσημα οργανωμένα καταφύγια βουνών και καταφύγια έκτακτης ανάγκης του Ολύμπου σε ένα μονοπάτι, που διασχίζει την κορυφή του Μύτικα και περνά γύρω από την ορεινή μάζα του. Ακολουθώντας καλά καθιερωμένα μονοπάτια πεζοπορίας, αυτό το ταξίδι ξεκινά και τελειώνει στο καταφύγιο Bountolas, που βρίσκεται πάνω από το Λιτόχωρο και περνάει τόσο από τα οργανωμένα καταφύγια όσο και από τα πιο δυσπρόσιτα καταφύγια έκτακτης ανάγκης (Κορομηλιά, Πετρόστρουγκα, Κρεβάτια, Αποστολίδης, Κάκκαλος, Αγαπητός, Λάκα, Χριστάκη, Σαλατούρα, Άγιος Αντώνιος, Μιγκοτζίδης και Λιβαδάκι).
11:00-12:00
Πρώτες Βοήθειες.
Διασωστική Ομάδα Πιερίας - Rescue Team of Pieria
Μια συνεδρία πρώτων βοηθειών για να αποκτήσουμε τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίας, θα μάθουμε τις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών ώστε να είμαστε εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα εφόδια και γνώσεις για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με σιγουριά και αποτελεσματικότητα. Μάθε και εσύ να σώζεις μια ζωή με τα δύο σου χέρια.
12:00-13:00
Παρουσίαση Ecogenia "Αν δεν το κάνεις μόνος σου δεν θα το κάνει κανείς".
Ecogenia
"«Αν δεν το κάνεις μόνος σου, δεν θα το κάνει κανείς», φαίνεται να είναι η φράση που κινητοποίησε την πρωτοβουλία Ecogenia να οργανώσει και να εκπαιδεύσει νέους για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Ecogenia είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με αποστολή την κινητοποίηση των νέων για την επιτάχυνση της κλιματικής δράσης σε τοπικό επίπεδο μέσω του μοντέλου της κοινωνικής υπηρεσίας. Δραστηριοποιούνται στη περιοχή του Ολύμπου και έχουν αναλάβει δράση φροντίζοντας και καθαρίζοντας τα μονοπάτια της περιοχής. "
13:00-13:30
Παρουσίαση Canyoning.
Olympus Gravity
Το Canyoning στον Όλυμπο ανοίγει την πόρτα προς έναν κόσμο περιπετειών και ανακαλύψεων σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορεινά τοπία της Ελλάδας. Με τα ορμητικά ποτάμια και τα καταρράκτες του Ολύμπου, οι λάτρεις του Canyoning έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν βραχώδεις φαράγγια, να κολυμπήσουν σε κρυστάλλινα νερά και να κατακτήσουν εντυπωσιακές καταρρακτώδεις καταρράκτες. Με την καθοδήγηση ειδικών οδηγών, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τη μαγεία του φυσικού περιβάλλοντος του Ολύμπου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γεμάτη δράση, αδρεναλίνη και ομαδική αλληλεπίδραση. Το Canyoning στον Όλυμπο δεν είναι απλώς μια δραστηριότητα, είναι ένα ταξίδι στην καρδιά της φύσης, που αναδεικνύει την ομορφιά του ελληνικού ορεινού τοπίου.
13:30-14:00
Διατροφή για Ορειβάτες.
Olympus Gravity
Η παρούσα ομιλία επικεντρώνεται στη σημαντική θεματική της διατροφής κατά την διάρκεια της παραμονής μας σε ορεινά περιβάλλοντα. Αναλύονται οι αντίκτυποι της επιλογής των τροφίμων στην απόδοση και την ασφάλεια των αθλητών, ενώ προβαίνουμε σε πρακτικές προτάσεις για την αποτελεσματική επιλογή και προετοιμασία της τροφής κατά την διάρκεια της αναρρίχησης, της πεζοπορίας, της ορειβασίας και της κατάβασης. Επιπλέον, διερευνούμε τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή σε υψηλά υψόμετρα και προτείνουμε στρατηγικές για τη διασφάλιση της ενέργειας και της υγείας κατά την εκτέλεση αυτού του απαιτητικού αθλητικού εγχειρήματος.

Σάββατο 25 Μαΐου

10:30, 11:30, 12:30, 17:30, 18:30
Διαδρομή στο Λιτόχωρο με Ηλεκτρικό Ποδήλατο.
Μια διαδρομή 20 λεπτών στο Λιτόχωρο με ηλεκτρικό ποδήλατο, μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξερευνήσουμε την όμορφη περιοχή γρήγορα και ευχάριστα. Ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης, θα περιηγηθούμε στους μικρούς δρόμους και τα στενά διαμερίσματα του παραδοσιακού χωριού. Η διαδρομή 20 λεπτών με ηλεκτρικό ποδήλατο στο Λιτόχωρο θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία που θα μας επιτρέψει να ασκηθούμε και παράλληλα να εξερευνήσουμε της φύση και το πολιτισμό της περιοχής.
11:30-12:30
Εργαστήριο Κεραμικής (pottery workshop) για Ενήλικες και Παιδιά.
Pottery Lab by Stagkidis
Η εργασία με πηλό ενισχύει την πνευματική μας κατάσταση. Μας δίνει την δυνατότητα προσήλωσης και εστίασης σε ένα μόνο αντικείμενο ενώ, μπορεί να μας παρασύρει ακόμα και σε καταστάσεις διαλογισμού κατά την διαμόρφωση του πηλού. Η αίσθηση της αφής, η πρώτη μορφή επικοινωνίας που μαθαίνουμε ως βρέφη, αρχίζει και αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Η ικανότητά μας να διαμορφώνουμε αυτό το υλικό μας δίνει μια αίσθηση ικανοποίησης, δημιουργικότητας και ολοκλήρωσης.
12:00-15:00
Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης - Χειροτεχνίας.
Happy Elephant

13:00-13:30
Επίδειξη Παραγωγής Κεραμικών Αντικειμένων στον Τροχό.
Pottery Lab by Stagkidis
Από την Νεολιθική εποχή μέχρι και σήμερα ο άνθρωπος χρειάστηκε να κατασκευάσει χρηστικά κεραμικά αντικείμενα ώστε να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες. Με την συγκεκριμένη δράση, θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε, πως μπορεί να κατασκευαστεί ένα κεραμικό αντικείμενο με την βοήθεια του τροχού. Επίσης, θα παρακολουθήσετε τεχνικές κατασκευής διαφόρων χρηστικών μικρών και μεγάλων αντικειμένων ενώ συγχρόνως, θα ενημερωθείτε για ιστορικά δεδομένα κατασκευής κεραμικών αντικειμένων από την Νεολιθική μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
14:00-16:00
ZIP LINE για Παιδιά και Ενήλικες.
Zip Line για παιδιά και Ενήλικες! Ζήστε μια συναρπαστική εμπειρία με zip line (εναέρια τροχαλία) , κατάλληλη για παιδιά πάνω από 12 ετών και ενήλικες! Το zip line είναι μια δημοφιλής υπαίθρια δραστηριότητα , που συνήθως τοποθετείται ψηλά πάνω από το έδαφος και εκτείνεται από το ένα σημείο στο άλλο. Αυτή η συναρπαστική περιπέτεια σάς επιτρέπει να απολαύσετε μία έκρηξη της αδρεναλίνης.Μια διασκεδαστική εμπειρία.
16:00-17:30
Παρουσίαση & Πρακτική Acroyoga.
Μία μικρή γεύση της Acroyoga από τους Acromoments με τη Σκυβαλάκη Μαρία και Ξιάρχο Κωνσταντίνο υπόσχεται μία εντυπωσιακή εμπειρία. Η Acroyoga είναι μία δραστηριότητα εδάφους με δύο ή και περισσότερα άτομα που συνδυάζει την ελαστικότητα της yoga με την ενέργεια και τη δύναμη των ακροβατικών. Μέσα από τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και το συγχρονισμό, δημιουργείται μία αλληλουχία κινήσεων σε ροή που καθηλώνουν τους θεατές. Αυτή η παρουσίαση υπόσχεται να προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία συνδυάζοντας άρτια τεχνική και εκρηκτική δυναμική σε ένα αρμονικό σύνολο. Μία άκρως παιχνιδιάρικη πρακτική για να έρθουμε σε επαφή με την Acroyoga, μία δραστηριότητα που συνδυάζει στοιχεία της yoga και της ακροβατικής γυμναστικής. Μία πρακτική που απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να ανακαλύψουν τις ακροβατικές τους δεξιότητες, μέσα από την ομαδικότητα και τη συνεργασία. Ένας εναλλακτικός τρόπος ενδυνάμωσης για να μάθουμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο του σώματος με έναν δημιουργικό, καλλιτεχνικό και διασκεδαστικό τρόπο βασισμένο στην δύναμη, ευλυγισία και ισορροπία. Η Acroyoga είναι μία δραστηριότητα που ενώνει τους ανθρώπους, ενισχύει την αντοχή, την ευελιξία και τη συνοχή, ενώ παράλληλα προάγει την ενέργεια και την ευεξία του σώματος. Θα χρειαστεί να έχουμε μαζί μας ένα στρωματάκι γυμναστικής.
17:00-19:00
Τοίχος Αναρρίχησης.
Έτοιμοι για μια περιπέτεια γεμάτη αδρεναλίνη; Σας προσκαλούμε στο φεστιβάλ μας για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην αναρρίχηση! Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τοίχο αναρρίχησης, θα έχετε την ευκαιρία να ανέβετε ψηλά, να ξεπεράσετε τα όριά σας και να νιώσετε την ικανοποίηση της επίτευξης ενός δύσκολου στόχου. Η δραστηριότητα είναι κατάλληλη για άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων εμπειρίας. Έμπειροι εκπαιδευτές θα είναι πάντα δίπλα σας για να σας καθοδηγήσουν με ασφάλεια. Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να γεμίσετε με ενέργεια!
17:00-20:00
Orienteering στο Πάρκο Λιτοχώρου.
Το orienteering είναι ένα σπορ που συνδυάζει την άθληση με τη νοητική πρόκληση της πλοήγησης σε άγνωστα εδάφη. Οι αθλητές πρέπει να χρησιμοποιήσουν το χάρτη και μια πυξίδα για να εντοπίσουν συγκεκριμένα σημεία ελέγχου σε μια προκαθορισμένη διαδρομή. Κάθε αγώνας orienteering είναι μοναδικός. Αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες καλούνται να κατανοήσουν την τοπογραφία του περιβάλλοντος και να λάβουν αποφάσεις γρήγορα καθώς θα προχωρούν στον αγώνα μέσα στο κεντρικό πάρκο του Λιτοχώρου. Το orienteering προάγει τη φυσική και νοητική αντοχή, την ικανότητα λήψης αποφάσεων και την ομαδικότητα καθιστώντας το μια συναρπαστική δραστηριότητα που μπορούν να πάρουν μέρος όλοι. Τοποθεσία: Περίπτερο Open Ways Events & Travel.
17:30-18:30
Εργαστήριο Κεραμικής (pottery workshop) για Παιδιά.
Pottery Lab by Stagkidis
Η εργασία με πηλό ενισχύει την πνευματική μας κατάσταση. Μας δίνει την δυνατότητα προσήλωσης και εστίασης σε ένα μόνο αντικείμενο ενώ, μπορεί να μας παρασύρει ακόμα και σε καταστάσεις διαλογισμού κατά την διαμόρφωση του πηλού. Η αίσθηση της αφής, η πρώτη μορφή επικοινωνίας που μαθαίνουμε ως βρέφη, αρχίζει και αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Η ικανότητά μας να διαμορφώνουμε αυτό το υλικό μας δίνει μια αίσθηση ικανοποίησης, δημιουργικότητας και ολοκλήρωσης. Τα εργαστήρια Κεραμικής του Pottery Lab by Stagkidis απευθύνονται τόσο σε ενήλικες αλλά και παιδιά, μιας και η ιδανική πλαστικότητα του πηλού δίνει την δυνατότητα εργασίας σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
18:00-19:00
Φεστιβάλ Χρωμάτων.
Happy Elephant
Ταυτόχρονη ρίψη των χρωμάτων από τους παρευρισκόμενους, μετά την αντίστροφη μέτρηση. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι οικολογικά, δεν περιέχουν χημικά και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον.
18:00-20:00
"1) Επαφή των επισκεπτών με τα απολιθώματα (εξηγώντας την διαδικασία της απολίθωσης). 2) Ανασκαφή με εύρεση αντικειμένων (εξηγώντας την διαδικασία της ανασκαφής και της προστασίας των ευρημάτων). 3) Ζωγραφική."

"Στα πλαίσια του 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» & το Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ θα παρουσιάσουν:

 • Την επιστήμη της Παλαιοντολογίας, η οποία μελετά την ιστορία της εμφάνισης και της ανάπτυξης της ζωής στη Γη, μελετώντας απολιθώματα.
 • Το μύθο των Γιγάντων και Τιτάνεων της Πιερίας.
 • Πιερία πριν 7.000.000 έτη.
 • Εξέλιξη των Προβοσκιδωτών - Προβοσκιδωτά της Πιερίας.
 • Απολιθώματα.

Την υποστήριξη της δράσης και την φιλοξενία των μικρών και μεγαλύτερων φίλων μας θα γίνει με την υποστήριξη των μελών και των εθελοντών του Ομίλου μας. Τοποθεσία: Περίπτερο Ομίλου Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» & Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ."

19:00-20:00
Εργαστήριο Κεραμικής (pottery workshop) για Ενήλικες.
Pottery Lab by Stagkidis
Η εργασία με πηλό ενισχύει την πνευματική μας κατάσταση. Μας δίνει την δυνατότητα προσήλωσης και εστίασης σε ένα μόνο αντικείμενο ενώ, μπορεί να μας παρασύρει ακόμα και σε καταστάσεις διαλογισμού κατά την διαμόρφωση του πηλού. Η αίσθηση της αφής, η πρώτη μορφή επικοινωνίας που μαθαίνουμε ως βρέφη, αρχίζει και αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Η ικανότητά μας να διαμορφώνουμε αυτό το υλικό μας δίνει μια αίσθηση ικανοποίησης, δημιουργικότητας και ολοκλήρωσης.
19:00-20:00
Γευσιγνωσία Μελιού και Κυψέλης.
Γη Ολύμπου - Gea Olympou
Η γευσιγνωσία του μελιού είναι μια συναρπαστική εμπειρία που απαιτεί προσοχή και εμπειρία. Πριν ακόμα δοκιμάσουμε το μέλι, μπορούμε να εξετάσουμε το χρώμα του, το οποίο μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για την ποιότητά του. Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουμε στη γευσιγνωσία μελιού καθώς και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών μελιού. Το μέλι της περιοχής του Ολύμπου ξεχωρίζει για την ανώτερη ποιότητά του και η γευσιγνωσία με μέλια από τη περιοχή της Πιερίας θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία στον κόσμο της γευσιγνωσίας. Τοποθεσία: Περίπτερο Γη Ολύμπου - Gea Olympou.
19:00-22:00
3D Κάστρο.
Happy Elephant
Μεγάλο 3D κάστρο από ανακυκλωμένα υλικά στο οποίο θα μπαίνουν μέσα τα παιδιά και θα το ζωγραφίζουν με πινέλα.
19:00-22:00
Τοίχο Αναρρίχησης για Παιδιά.
Happy Elephant

20:00-20:30
Επίδειξη Παραγωγής Κεραμικών Αντικειμένων στον Τροχό.
Pottery Lab by Stagkidis
Από την Νεολιθική εποχή μέχρι και σήμερα ο άνθρωπος χρειάστηκε να κατασκευάσει χρηστικά κεραμικά αντικείμενα ώστε να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες. Με την συγκεκριμένη δράση, θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε, πως μπορεί να κατασκευαστεί ένα κεραμικό αντικείμενο με την βοήθεια του τροχού. Επίσης, θα παρακολουθήσετε τεχνικές κατασκευής διαφόρων χρηστικών μικρών και μεγάλων αντικειμένων ενώ συγχρόνως, θα ενημερωθείτε για ιστορικά δεδομένα κατασκευής κεραμικών αντικειμένων από την Νεολιθική μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
20:00-22:00
Γευσιγνωσία Μελιών Πιερίας.
Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου, θα ανακαλύψουμε τα μοναδικά μέλια που παράγονται στην περιοχή της Πιερίας και θα επιδοθούμε σε γευσιγνωσίες. Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διάφορες ποικιλίες μελιού των περιοχών της Πιερίας και θα ανακαλύψουμε την πλούσια γευστική ποικιλία που προσφέρουν. Αυτό το εργαστήριο προσφέρει μια ξεχωριστή ευκαιρία να εμβαθύνουμε στην τοπική κουλτούρα και να απολαύσουμε τον πλούτο της γεύσης και της γνώσης που προσφέρει η μελισσοκομία της περιοχής μας. Τοποθεσία: Περίπτερο Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Πιερίας "Ο Αγ. Φιλάρετος ο Ελεήμων".

Κυριακή 26 Μαΐου

10:00-15:00
Orienteering στο Πάρκο Λιτοχώρου.
Το orienteering είναι ένα σπορ που συνδυάζει την άθληση με τη νοητική πρόκληση της πλοήγησης σε άγνωστα εδάφη. Οι αθλητές πρέπει να χρησιμοποιήσουν το χάρτη και μια πυξίδα για να εντοπίσουν συγκεκριμένα σημεία ελέγχου σε μια προκαθορισμένη διαδρομή. Κάθε αγώνας orienteering είναι μοναδικός. Αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες καλούνται να λύσουν γρίφους, θα κατανοήσουν την τοπογραφία του περιβάλλοντος και να λάβουν αποφάσεις γρήγορα καθώς θα προχωρούν στον αγώνα μέσα στο κεντρικό πάρκο του Λιτοχώρου. Το orienteering προάγει τη φυσική και νοητική αντοχή, την ικανότητα λήψης αποφάσεων και την ομαδικότητα καθιστώντας το μια συναρπαστική δραστηριότητα που μπορούν να πάρουν μέρος όλοι. Τοποθεσία: Περίπτερο Open Ways Events & Travel.
10:30-11:30
Παιδικό Εργαστήριο Πρώτων βοηθειών "Μικροί Διασώστες".
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Hellenic Rescue Team
Παιδικό Εργαστήριο Πρώτων βοηθειών "Μικροί Διασώστες".
10:30-12:00
Κατασκευές για Παιδιά με το ΚΔΑΠ "Ονειρογωνιά".
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών "Ονειρογωνιά"

11:00-12:00
Εργαστήριο Κεραμικής (pottery workshop) για Ενήλικες και Παιδιά.
Pottery Lab by Stagkidis
Η εργασία με πηλό ενισχύει την πνευματική μας κατάσταση. Μας δίνει την δυνατότητα προσήλωσης και εστίασης σε ένα μόνο αντικείμενο ενώ, μπορεί να μας παρασύρει ακόμα και σε καταστάσεις διαλογισμού κατά την διαμόρφωση του πηλού. Η αίσθηση της αφής, η πρώτη μορφή επικοινωνίας που μαθαίνουμε ως βρέφη, αρχίζει και αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Η ικανότητά μας να διαμορφώνουμε αυτό το υλικό μας δίνει μια αίσθηση ικανοποίησης, δημιουργικότητας και ολοκλήρωσης.
11:00 & 12:00
Διαδρομή στο Λιτόχωρο με Ηλεκτρικό Ποδήλατο.
Μια διαδρομή 20 λεπτών στο Λιτόχωρο με ηλεκτρικό ποδήλατο, μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξερευνήσουμε την όμορφη περιοχή γρήγορα και ευχάριστα. Ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης, θα περιηγηθούμε στους μικρούς δρόμους και τα στενά διαμερίσματα του παραδοσιακού χωριού. Η διαδρομή 20 λεπτών με ηλεκτρικό ποδήλατο στο Λιτόχωρο θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία που θα μας επιτρέψει να ασκηθούμε και παράλληλα να εξερευνήσουμε της φύση και το πολιτισμό της περιοχής.
11:00-12:15
Παρουσίαση Acroyoga & Gentle Yoga for All.
Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται σε μία πρακτική Yoga που απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα, ανεξαρτήτου εμπειρίας υπό την καθοδήγηση της Σκυβαλάκη Μαρίας. Έχοντας το ατομικό στρωματάκι ο καθένας και άνετα ρούχα θα έρθουμε σε σύνδεση με την αναπνοή μας και το φυσικό μας σώμα. Θα δούμε πως μπορούμε να ηρεμήσουμε το νευρικό μας σύστημα μέσα από τις αναπνευστικές τεχνικές, θα δοκιμάσουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να διατείνουμε και να τονώσουμε το μυϊκό μας σύστημα και πως με ευγένεια και αγάπη μπορούμε να δώσουμε κίνηση στις αρθρώσεις μας και τη σπονδυλική μας στήλη. Θα βιώσουμε την απόλυτη σωματική και ψυχική ευεξία. Μία πρακτική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά το τέλος μιας πεζοπορίας ή μιας έντονης δραστηριότητας.
11:00-13:00
Ζωντανή Ζωγραφική.
Σύλλογος Eικαστικών Kαλλιτεχνών Πιερίας
Ζωντανή ζωγραφική από ζωγράφους του συλλόγου εικαστικών καλλιτεχνών Πιερίας, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της φύσης και του πολιτισμού της Πιερίας.
11:00-13:00
"1) Επαφή των επισκεπτών με τα απολιθώματα (εξηγώντας την διαδικασία της απολίθωσης). 2) Ανασκαφή με εύρεση αντικειμένων (εξηγώντας την διαδικασία της ανασκαφής και της προστασίας των ευρημάτων). 3) Ζωγραφική."

"Στα πλαίσια του 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» & το Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ θα παρουσιάσουν:

 • Την επιστήμη της Παλαιοντολογίας, η οποία μελετά την ιστορία της εμφάνισης και της ανάπτυξης της ζωής στη Γη, μελετώντας απολιθώματα.
 • Το μύθο των Γιγάντων και Τιτάνεων της Πιερίας.
 • Πιερία πριν 7.000.000 έτη.
 • Εξέλιξη των Προβοσκιδωτών - Προβοσκιδωτά της Πιερίας.
 • Απολιθώματα.

Την υποστήριξη της δράσης και την φιλοξενία των μικρών και μεγαλύτερων φίλων μας θα γίνει με την υποστήριξη των μελών και των εθελοντών του Ομίλου μας."

11:30
Δίαθλο για Παιδιά.
TRIMAN
Δίαθλο είναι όρος που περιγράφει οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός που συμπεριλαμβάνει δύο αθλήματα. Το Δίαθλο του φεστιβάλ απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω και θα περιλαμβάνει τον συνδυασμό του τρεξίματος και της ποδηλασίας. Είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να εκτονωθούν, να διασκεδάσουν και να ενθαρρυνθούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Καλούμε όλες τις οικογένειες και τους φίλους να έρθουν και να υποστηρίξουν τους μικρούς αθλητές μας καθώς αγωνίζονται και διασκεδάζουν!
12:00-13:00
Τοίχος Αναρρίχησης.
Έτοιμοι για μια περιπέτεια γεμάτη αδρεναλίνη; Σας προσκαλούμε στο φεστιβάλ μας για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην αναρρίχηση! Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τοίχο αναρρίχησης, θα έχετε την ευκαιρία να ανέβετε ψηλά, να ξεπεράσετε τα όριά σας και να νιώσετε την ικανοποίηση της επίτευξης ενός δύσκολου στόχου. Η δραστηριότητα είναι κατάλληλη για άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων εμπειρίας. Έμπειροι εκπαιδευτές θα είναι πάντα δίπλα σας για να σας καθοδηγήσουν με ασφάλεια. Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να γεμίσετε με ενέργεια!
12:00-13:30
Survivor για Παιδιά με το ΚΔΑΠ "Ονειρογωνιά".
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών "Ονειρογωνιά"

12:30-14:00
Επίδειξη Κατασκευής Μεγάλου Πιθαριού.
Pottery Lab by Stagkidis
Ο Ελλαδικός χώρος έχει τεράστια παράδοση στη κατασκευή Κεραμικών Πιθαριών. Από την αρχαιότητα ακόμη, ο άνθρωπος αποθήκευε την τροφή του σε Κεραμικά Πιθάρια. Σήμερα τα Πιθάρια χρησιμοποιούνται κυρίως για διακοσμητικούς λόγους αλλά και χρηστικούς όπως την αποθήκευση κρασιού για λόγους ζύμωσης και ωρίμανσης. Στην δράση αυτή θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την κατασκευή ενός Κεραμικού Πιθαριού από τον δεξιοτέχνη και πολύπειρο Κεραμέα, τον Ιωάννη Σταγκίδη.

Σάββατο 25 Μαΐου

09:00-15:00
Ορεινή Πεζοπορία με Αφετηρία τον Άγιο Κωνσταντίνο.
"Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, Δίον Πιερίας

Ορεινή πεζοπορία διάρκειας 5-6 ωρών με αφετηρία τον Άγιο Κωνσταντίνο. Στάση στον καταρράκτη του Κόκκινου Βράχου και τελικός προορισμός το καταφύγιο της Κορομηλιάς. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 10 άτομα.

09:30-11:30
Πεζοπορία με τους 12 Θεούς παρέα με την Trekking Hellas Mt.Olympus.
Περίπτερο Trekking Hellas Mt.Olympus

Κατοικία των Δώδεκα Θεών. Εθνικός Δρυμός από το 1938. Ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον, προστατευμένο επί αιώνες από κάθε ανθρώπινη παρέμβαση. Ο μυθικός Όλυμπος αποτελεί το πεδίο δράσης μας. Με την αύρα του εμβληματικού μας βουνού να μας παρασύρει, πεζοπορούμε σε πανέμορφα και καταπράσινα μονοπάτια. Μια περιήγηση ιδανική για τους μικρούς μας φίλους, ώστε να ανακαλύψουν τη διαδρομή, να διασκεδάσουν και εν τέλει να αγαπήσουν τη φύση και το βουνό.

10:00-11:00
Ξενάγηση και Ορνιθοπαρατήρηση στον Υγρότοπο Νέας Αγαθούπολης στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού.
Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ)
Υγρότοπος Νέας Αγαθούπολης
Ξενάγηση και Ορνιθοπαρατήρηση (παρατήρηση πουλιών) στον Υγρότοπο Νέας Αγαθούπολης στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού.
10:00-11:00
Ενημέρωση για τα Οφέλη της Θεραπευτικής Ιππασίας και της Ιπποθεραπείας. Γνωριμία με το Άλογο. Ιπποκομία.
Θεραπευτική Ιππασία Πιερίας, Πλάκα Λιτοχώρου

Ενημέρωση για τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας και της ιπποθεραπειας. Γνωριμία με το άλογο. Ιπποκομία (περιποίηση αλόγου), για όποιον το επιθυμεί.

10:00-11:30
Περπάτημα με τον Τρουβά.
Περίπτερο Trouvas Walks & Activities
Η πεζοπορία από το Λάκο παράλληλα με τον Ενιπέα μέσα σε 4-5 χιλιόμετρα μιας πράσινης πορείας είναι μια εύκολη και επίπεδη διαδρομή που προσφέρει εκπληκτική θέα στο φυσικό τοπίο. Καθώς περπατάμε δίπλα στο ρέμα, θα απολαύσουμε μια χαλαρωτική εμπειρία στη φύση, απολαμβάνοντας τη γαλήνη και την ομορφιά του τοπίου. Θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες τρουβάδες με τοπικά προϊόντα για να κουβαλήσουν στο τόπο γεύσεις και αρώματα από τη Πιερία.
10:00-12:00
Πεζοπορία - Σωστή Χρήση Μπατόν και Μαγειρική στη Φύση.
Περίπτερο Entopia Project

Στο πλαίσιο του Olympus Adrenaline Nature & Festival η Entopia Project (μια επιχείρηση εναλλακτικού τουρισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων για μικρά γκρουπ έως 8 ατόμων) θα πραγματοποιήσει μια μικρή πεζοπορία διάρκειας περίπου 2 ωρών με σημείο εκκίνησης τη Παλιά Μονή Αγίου Διονυσίου προς τον καταρράκτη του Ενιπέα και το σπήλαιο Αγίου Διονυσίου. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα μιλήσουμε για τη σωστή χρήση μπατον, τη σωστή θέση σώματος, θα πούμε κάποια πράγματα σχετικά με την επιβίωση στο βουνό καθως και για την ιστορία της Μονής και του Ενιπεα. Στο τέλος θα ζήσουμε την εμπειρία της μαγειρικής στη φύση και θα επιστρέψουμε στο Λιτόχωρο. YES

10:00-16:00
Θαλάσσια Σπόρ.
Watersports4all

θαλάσσης και θαλάσσια έλκηθρα, ποδήλατα ×4 άτομα & 5 καναπέδες ×8 άτομα , συμμετοχές εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Γνωρίστε τον συναρπαστικό κόσμο των θαλάσσιων σπορ με μια απόλυτα διασκεδαστική δραστηριότητα στον Όλυμπο! Με ποδήλατα θαλάσσης, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε την ακτογραμμή του Ολύμπου με έναν μοναδικό τρόπο. Αλλά δεν είναι αυτό μόνο! Ανακαλύψτε την αδρεναλίνη με θαλάσσια έλκηθρα και ζήστε μια μοναδική εμπειρία. Η συμμετοχή είναι δυνατή εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

10:00-15:00
Μαθήματα Ασφαλούς Οδήγησης με 4Χ4.
Hellas Jeep Club
Πίστα Motocross Λιτοχώρου

Η οδήγηση ενός 4x4 μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά απαιτεί επίσης τεχνική και προσοχή. Στα μυστικά ασφαλούς οδήγησης 4Χ4 θα μυηθείτε παρακολουθώντας αυτή τη δράση του Φεστιβάλ στη πίστα Motocross Λιτοχώρου.  Με την εκπαίδευση και την πρακτική, μπορείτε να απολαμβάνετε όχι μόνο την αίσθηση της ταχύτητας αλλά και την ασφάλεια που προσφέρει η οδήγηση ενός 4x4.

12:00-13:00
Παρουσίαση Canyoning στην Aγία Κόρη.
Αγία Κόρη

Βιντεοσκόπηση με Go Pro, drone. Παρουσίαση του συναρπαστικού αθλήματος της κατάβασης φαραγγιών  που συνδυάζει την περιπέτεια με τη φύση. Κατά τη διάρκεια αυτής της δραστηριότητας, οι συμμετέχοντες αναρριχώνται, κολυμπούν, περπατούν και διασχίζουν φαράγγια με ψηλούς βράχους και ρεύματα νερού. Απαιτείται εξειδικευμένος εξοπλισμός και τεχνικές αναρρίχησης και αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για επαφή με τη φύση και ανακάλυψη κρυμμένων τοπίων.

13:00-14:00
Ξενάγηση στο Κέντρο Πληροφόρησης Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου.
Κέντρο Πληροφόρησης Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου

Ξενάγηση στο Κέντρο Πληροφόρησης Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου. Εκεί θα ζήσουμε μια "εικονική ανάβαση" από τους πρόποδες του Ολύμπου μέχρι τις υψηλότερες κορυφές του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας. Θα ενημερωθούμε για το μυθικό βουνό και τη βιοποικιλότητα του, έναν τόπο απερίγραπτης φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει ιστορία και μυθολογία. 

17:00-18:00
Πεζοπορία στον Ενιπέα.
Olympus Gravity
Περίπτερο Olympus Gravity

Δεν υπάρχει περιορισμός στα άτομα, πρέπει να δηλωθούν ονοματεπώνυμο/φύλο/ηλικία. Η περιπέτεια στο Φαράγγι του Ενιπέα περνάει μέσα από εντυπωσιακές διαδρομές, ακούγοντας το ξεχωριστό θόρυβο των κρυστάλλινων, αλλά ταυτόχρονα, φουριόζων νερών. Η πεζοπορία σε αυτό το εκπληκτικό φυσικό σκηνικό αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία!


Κρατήσεις:
Μυλώσης Νίκος
info@olympusgravity.com
olympusgravity@gmail.com
6983766049

20:00-21:30 & 21:30-23:00
Ξενάγηση. Παρουσίαση Πετρωμάτων - Απολιθωμάτων. Γεωμυθολογία Ολύμπου. Παρατήρηση Πλανητών με Τηλεσκόπιο.
Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου
Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου

Ξενάγηση. Παρουσίαση Πετρωμάτων - Απολιθωμάτων. Γεωμυθολογία Ολύμπου. Παρατήρηση Πλανητών με Τηλεσκόπιο.

Κυριακή 26 Μαΐου

08:00-11:00
Fishing tour.
Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας & Ρούσσος Σάββας
Λιμάνι Αλυκών Κίτρους

Οργανωμένο Ψάρεμα στις Αλυκές Κίτρους Πιερίας


Κρατήσεις:
Ρούσσος Σάββας
6936996429

09:00-12:00
Ξενάγηση στα Θρησκευτικά Μνημεία της Βροντούς.
Γραφεία Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς Πιερίας, θέση Άγιοι Απόστολοι

Ξενάγηση στα θρησκευτικά μνημεία της Βροντούς, στους πρόποδες του Ολύμπου.

10:00-11:00
Ενημέρωση για τα Οφέλη της Θεραπευτικής Ιππασίας και της Ιπποθεραπείας. Γνωριμία με το Άλογο. Ιπποκομία.
Θεραπευτική Ιππασία Πιερίας, Πλάκα Λιτοχώρου

 

Ενημέρωση για τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας και της ιπποθεραπειας. Γνωριμία με το άλογο. Ιπποκομία (περιποίηση αλόγου) ,για όποιον το επιθυμεί.

10:00-11:00
Αυτοψία των Δράσεων στα Μονοπάτια.
Ecogenia
Περίπτερο Ecogenia

Επιτόπια αυτοψία στο πεδίο των δράσεων της Ecogenia από το κεντρικό πάρκο του Λιτοχώρου προς Αγίους Αποστόλους ή το Λάκκο για να δούμε τις εργασίες καθαρισμού και συνάντησης . Προτείνεται για άτομα με απλή φυσική κατάσταση.


Κρατήσεις:
Διαμαντόπουλος Βασίλης
vasilis.diamantopoulos@ecogenia.org
6971953136

10:00-12:00
Πεζοπορία - Σωστή Χρήση Μπατόν και Μαγειρική στη Φύση.
Περίπτερο Entopia Project
Στο πλαίσιο του Olympus Adrenaline Nature & Festival η Entopia Project (μια επιχείρηση εναλλακτικού τουρισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων για μικρά γκρουπ έως 8 ατόμων) θα πραγματοποιήσει μια μικρή πεζοπορία διάρκειας περίπου 2 ωρών με σημείο εκκίνησης τη Παλιά Μονή Αγίου Διονυσίου προς τον καταρράκτη του Ενιπέα και το σπήλαιο Αγίου Διονυσίου. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα μιλήσουμε για τη σωστή χρήση μπατον, τη σωστή θέση σώματος, θα πούμε κάποια πράγματα σχετικά με την επιβίωση στο βουνό καθως και για την ιστορία της Μονής και του Ενιπεα. Στο τέλος θα ζήσουμε την εμπειρία της μαγειρικής στη φύση και θα επιστρέψουμε στο Λιτόχωρο.
10:00-12:00
Trekking στον Παλαιό Παντελεήμονα.
Περίπτερο Visit Olympus Travel & Evi Tours

Το trekking στον Παλαιό Παντελεήμονα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξερευνήσετε τη φύση και το τοπίο της περιοχής. Θα απολαύσετε την άγρια ομορφιά της ελληνικής υπαίθρου και θα ζήσετε μια απίστευτη εμπειρία φυσικής δραστηριότητας.

10:00-13:00
Μαθήματα Ασφαλούς Οδήγησης με 4Χ4.
Hellas Jeep Club
Πίστα Motocross Λιτοχώρου

Η οδήγηση ενός 4x4 μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά απαιτεί επίσης τεχνική και προσοχή. Στα μυστικά ασφαλούς οδήγησης 4Χ4 θα μυηθείτε παρακολουθώντας αυτή τη δράση του Φεστιβάλ στη πίστα Motocross Λιτοχώρου. Με την εκπαίδευση και την πρακτική, μπορείτε να απολαμβάνετε όχι μόνο την αίσθηση της ταχύτητας αλλά και την ασφάλεια που προσφέρει η οδήγηση ενός 4x4.

10:00-14:00
Φωτογραφίζουμε τις Δράσεις.
Φωτογραφική Ομάδα Κατερίνης του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας
Πάρκο Λιτοχώρου

Φωτογράφιση με στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων, των οργανισμών και των ομάδων της Πιερίας, με στόχο την προβολή όλων των υπαίθριων δραστηριοτήτων, από την φωτογραφική ομάδα Κατερίνης του συλλόγου εικαστικών καλλιτεχνών Πιερίας.

10:00-16:00
Θαλάσσια Σπόρ.
Watersports4all

 

Θαλάσσια Σπορ μπροστά στο Mediterranean. Ποδήλατα θαλάσσης και θαλάσσια έλκηθρα, ποδήλατα ×4 άτομα & 5 καναπέδες ×8 άτομα , συμμετοχές εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Γνωρίστε τον συναρπαστικό κόσμο των θαλάσσιων σπορ με μια απόλυτα διασκεδαστική δραστηριότητα στον Όλυμπο! Με ποδήλατα θαλάσσης, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε την ακτογραμμή του Ολύμπου με έναν μοναδικό τρόπο. Αλλά δεν είναι αυτό μόνο! Ανακαλύψτε την αδρεναλίνη με θαλάσσια έλκηθρα και ζήστε μια μοναδική εμπειρία. Η συμμετοχή είναι δυνατή εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

10:30
«Τα Βουνά Είναι Το Σπίτι Μας… Τα Δάση Η Ανάσα Μας»
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων
Άγιος Κωνσταντίνος πλησίον στο ρέμα Ορλιά

Σας προσκαλούμε να γίνετε συνοδοιπόροι για το:

«ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΥΘΥΝΗΣ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πιερίας για πρώτη φορά θα κάνουν συμβολική ανάβαση στον Όλυμπο. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2024 και ώρα 10.30 το πρωί . Αφετηρία Άγιος Κωνσταντίνος πλησίον στο ρέμα ορλιά και τερματισμός το πλάτωμα στη θέση κορομηλιά. Στόχος αυτής της δράσης είναι να: • αναδειχθεί η ιστορική σχέση των Σαρακατσαναίων με τα βουνά και τα δάση της χώρας μας, • καταγραφεί η ευαισθησία μας για την φύση και το δάσος, • στείλουμε μήνυμα στην κοινωνία και την πολιτεία ότι είμαστε και εμείς θεματοφύλακες της προστασίας του δάσους. Γι αυτό σας προσκαλούμε ως συνοδοιπόρους να περπατήσουμε τα ανηφορικά μονοπάτια, βλέποντας τις ομορφιές της φύσης! Στον τερματισμό θα στήσουμε μια πρόχειρη τέντα ή αλλιώς τσιατούρα οι γέροντες θα υποδεχτούν τους περιπατητές με εδέσματα θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για την προστασία των δασών και στο τέλος θα βγει ένα ψήφισμα το οποίο θα επιδοθεί στους φορείς του τόπου μας. Στη δράση μας μπορούν να συμμετέχουν και οικογένειες με παιδιά 12 ετών και άνω.

11:00-11:50
Pilates στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου.
Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου
Ένα μάθημα Pilates στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου, από την κυρία Γερακοπούλου Νικολέττα, για να έρθουμε σε επαφή με το δημοφιλή αυτό τρόπο εκγύμνασης. Το Pilates είναι ένα workout για ολόκληρο το σώμα. Θα κινητοποιήσουμε όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ενώ παράλληλα θα είμαστε στη φύση και στον μαγευτικό αυτό χώρο. Οι συμμετέχοντες ασκούνται μεταξύ των αρχαίων ερειπίων, εστιάζοντας στην ενίσχυση της ευλυγισίας και της δύναμης του σώματος τους. Η εμπειρία αυτή προσδίδει μια αίσθηση ισορροπίας και ευεξίας, αναδεικνύοντας τον συνδυασμό της φυσικής δραστηριότητας με την αρχαιολογική κληρονομιά. Φέρτε τα στρωματάκια σας. 1η Ώρα: Basic Level. 2η Ώρα: Intermediate Level. Τοποθεσία: Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου.
12:00-12:50
Pilates στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου.
Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου
Ένα μάθημα Pilates στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου, από την κυρία Γερακοπούλου Νικολέττα, για να έρθουμε σε επαφή με το δημοφιλή αυτό τρόπο εκγύμνασης. Το Pilates είναι ένα workout για ολόκληρο το σώμα. Θα κινητοποιήσουμε όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ενώ παράλληλα θα είμαστε στη φύση και στον μαγευτικό αυτό χώρο. Οι συμμετέχοντες ασκούνται μεταξύ των αρχαίων ερειπίων, εστιάζοντας στην ενίσχυση της ευλυγισίας και της δύναμης του σώματος τους. Η εμπειρία αυτή προσδίδει μια αίσθηση ισορροπίας και ευεξίας, αναδεικνύοντας τον συνδυασμό της φυσικής δραστηριότητας με την αρχαιολογική κληρονομιά. Φέρτε τα στρωματάκια σας. 1η Ώρα: Basic Level. 2η Ώρα: Intermediate Level. Τοποθεσία: Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου.
11:00-13:00
Περπάτημα από Λάκκο μέχρι τον Βύθο & Επίσκεψη σε Βυρσοδεψείο.
Περίπτερο Enjoy Travel and Tourism

Περπάτημα από τον Λάκκο μέχρι τον Βύθο - Με επίσκεψη σε νερόμυλο. Μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή για όλους στο φαράγγι του Ενιπέα, θα περπατήσουμε στο Λάκκο μέσα σε ένα μαγικό τοπίο στους πρόποδες του Ολύμπου και θα φτάσουμε στη θέση Βύθο. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το νερόμυλο.

11:30-14:30
Tour με το Σκάφος.
Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας & Ρούσσος Σάββας
Λιμάνι Αλυκών Κίτρους
Βόλτα με το σκάφος στις θάλασσες της Πιερίας
12:00-13:00
Ξενάγηση σε Παραδοσιακό Οργανοποιείο στο Λιτόχωρο.
Οργανοποιείο Lyssa Lutherie, Μελίνας Μερκούρη 72, Λιτόχωρο

Ξενάγηση στο εργαστήριο παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Αγγελικής Λύσσα. Η δράση διαρκεί 1 ώρα και περιλαμβάνει ξενάγηση και επαφή με πως κατασκευάζονται τα παραδοσιακά μουσικά όργανα. Το οργανοποιείο βρίσκεται 15 λεπτά με τα πόδια από το πάρκο του Λιτοχώρου.

14:00-15:00
Πεζοπορία στα Λουτρά του Δία, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και Οικογένειες με Παιδιά.
Περίπτερο Extreme Paths

Πεζοπορία στα λουτρά του Δία στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και οικογένειες με παιδιά. Η ορεινή πεζοπορία είναι μία δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλους. Δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, τεχνικές γνώσεις ή άρτια φυσική κατάσταση. Με την περιπλάνηση στη φύση της Πιερίας, τα βουνά, τα φαράγγια, τα δάση, τα ποτάμια, θα βιώσετε μοναδικές εμπειρίες θα γεμίσετε όμορφες εικόνες που ο απαιτητικός σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει στερήσει. Ταυτόχρονα κάνετε κι ένα δώρο στον εαυτό σας. Η βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης θα συμβάλλει στην μείωση τους άγχους της καθημερινότητας.

18:00-19:15
Επισκέψιμο Κτήμα για Γευσιγνωσία Μελιού και Μελισσοκομικά Προϊόντα (μόνο για επαγγελματίες).
Γη Ολύμπου - Gea Olympou
"Κτήμα Gea Olympou - Γη Ολύμπου"

Το κτήμα Gea Olympou στο Λιτόχωρο ανοίγει τις πύλες του για επαγγελματίες του χώρου για μια μοναδική εμπειρία επίσκεψης στον κόσμο των μελισσών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο των μελισσών και να συμμετάσχουν σε μια εμπειρία γευσιγνωσίας μελιού και προϊόντων μέλισσας. Η επίσκεψη θα προσφέρει στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να εμβαθύνουν στον συναρπαστικό κόσμο του μελιού.

20:00-21:30 & 21:30-23:00
Ξενάγηση. Παρουσίαση Πετρωμάτων - Απολιθωμάτων. Γεωμυθολογία Ολύμπου. Παρατήρηση Πλανητών με Τηλεσκόπιο.
Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου
Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου

Ξενάγηση, παρουσίαση πετρωμάτων απολιθωμάτων, γεωμυθολογία Ολύμπου, παρατήρηση πλανητών με τηλεσκόπιο. Ένα ταξίδι στο Μουσείο Γεωλογίας και Αστροπαρατήρησης συναρπάζει τους επισκέπτες με τον κόσμο της γεωλογίας και του αστρικού ουρανού. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη γεωλογική ιστορία του Ολύμπου, να εξετάσουν πετρώματα και απολιθώματα, καθώς και να μάθουν για τη γεωμυθολογία που σχετίζεται με αυτόν τον μαγευτικό τόπο. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια συναρπαστική παρουσίαση πλανητών μέσω ενός τηλεσκοπίου, προσφέροντας ένα εκπληκτικό ταξίδι στα βαθιά του διαστήματος. Αυτή η εμπειρία συνδυάζει την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα μοναδικό ταξίδι στην επιστήμη και τη φύση.

Ωράριο περιπτέρων:

Τοποθεσία: Πάρκο Λιτοχώρου

Σάββατο 25/05
10:00-23:00

Κυριακή 26/05
10:00-16:00.

Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ν. Πιερίας - Ν. Ημαθίας - Ν. Πέλλας

Σωματείο Επαγγελματιών Βόρειας Πιερίας

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας

Φεστιβάλ Ολύμπου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» & Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ

Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου

Φυσιολατρικός Σύλλογος Λιτοχώρου "Όλυμπος"

Olympus 12 Refuge Trail

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Hellenic Rescue Team

Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Πιερίας

Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Πιερίας "Ο Αγ. Φιλάρετος ο Ελεήμων"

Γη Ολύμπου - Gea Olympou

TRIMAN

Pottery Lab by Stagkidis

Θεραπευτική Ιππασία Πιερίας

Οινοποιέιο Πουλιάκη - Αμπελώνες «Ωραία Γη»

Κτήμα Κούρτη - Kourtis Winery

Οινοποιείο Παντούλη - Pantoulis Winery

Upiria

Classic Buggy Rentals

Ecogenia

Entopia Project

Enjoy Travel and Tourism

Extreme Paths

Olympus e-Bike

Olympus Gravity

Open Ways Events & Travel

Trekking Hellas Mt.Olympus

Trouvas Walks & Activities

Visit Olympus Travel & Evi Tours

Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου Πιερίας

Κτήμα Σαμαρά

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Project Team

Olympus Adrenaline & Nature Festival

Tel: +30 2310 525 500 | +30 6942 226 210

Email: adrenalinenaturefestival@gmail.com

Scroll to Top