Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Κατερίνης

202209decAll Day26Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Δήμου ΚατερίνηςΕλλάδαEvent Type Bespoken

Event Details

Στον Δήμο Κατερίνης τα Χριστούγεννα που πέρασαν ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στην Κατερίνη το Μουσείο των Χριστουγέννων, ένα μουσείο γεμάτο Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις, πληροφορίες για την ιστορία των Χριστουγέννων στον κόσμο, χριστουγεννιάτικα έθιμα, μελωδίες, κάλαντα, μουσική και φυσικά χριστουγεννιάτικα γλυκά και εδέσματα.

Αυτό το εορταστικό κλίμα ενέτεινε το «Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου» το οποίο στήθηκε σε μία αυλή, με στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά και με τρεις μεγάλες φωτιές να το φωτίζουν. 12 ξύλινα σπιτάκια τοποθετήθηκαν στο χριστουγεννιάτικο χωριό, στολίστηκαν και άνοιξαν τις πόρτες τους στους επισκέπτες οι οποίοι ήρθαν από όλη την Ελλάδα να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, με παραδοσιακά παιχνίδια, ατομικές και ομαδικές δράσεις.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό είχε έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα και έφερε στο προσκήνιο το πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν έντονα και τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Φώτα και λαμπιόνια, χριστουγεννιάτικα δέντρα και ξωτικά πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης και ο αγαπημένος σε όλους Άγιος Βασίλης προσκαλούσε τους επισκέπτες των εκδηλώσεων να βιώσουν την εμπειρία των Χριστουγέννων στην πόλη της Κατερίνης.

Στη Θρακική Εστία αναβίωσε, ακόμα, το έθιμο της Ανατολικής Ρωμυλίας «ΚΑΜΗΛΑ», κατά το οποίο μέλη της κοινότητας ντύθηκαν με στολές και παρέσυραν τον κόσμο σε χορό. Επιπλέον, την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων, όπως συνηθίζεται, στήθηκε στον προαύλιο χώρο της Εστίας μία μεγάλη γιορτή γνωστή σε όλους ως «Γουρουνοχαρά» η οποία αποδίδει το παραδοσιακό έθιμο της Τσιγαρίδας. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα τραπέζι και γιόρτασαν με φαγητό, μουσική και χορό!!

Time

December 9, 2022 - December 26, 2022 (All Day)(GMT+00:00)

Location

Ελλάδα

Other Events

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top