Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

βιβλικά Ταξίδια στην Ελλάδα

5 Ημέρες

Ακολουθούμε το βιβλικό ταξίδι του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα, τη χώρα που έγινε η «πύλη» διάδοσης του Χριστιανισμού στη δύση. Ένα ταξίδι αποκάλυψης, μια εμπειρία ζωής. Ακολουθούμε τον «Απόστολο των Εθνών», με οδηγό μας τις «Πράξεις των Αποστόλων» και τις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, στην περιοδεία του στην Ελλάδα από την Νεάπολη (σημερινή Καβάλα), στους Φιλίππους, στην Θεσσαλονίκη και στην Βέροια και τέλος στην Αθήνα και στην Κόρινθο. Το θεματικό αυτό ταξίδι αναβιώνει τις μνήμες της εποχής των πρώτων χριστιανών, και θα μπορούσε να θεωρηθεί η αφετηρία της μακρόχρονης χριστιανικής ιστορίας της Ελλάδας. Είναι μια πρόταση βιβλικού τουρισμού που απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να «αγγίξουν» και να γνωρίσουν τις βιβλικές αλήθειες.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

5 ημέρες – 4 διανυκτερεύσεις. Διαμονή στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa 5*, στην Παραλία Κατερίνης, (https://mediterraneanhotels.gr/village/), με ημιδιατροφή (Πρωινό – Βραδινό) και καθημερινές εκδρομές με ξενάγηση στις πόλεις και τα μνημεία που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος στο ταξίδι του στην Βόρεια Ελλάδα.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα
Άφιξη στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» – Πιερία

Άφιξη στην Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας. Το ταξίδι στη βιβλική Ελλάδα ξεκινά! Υποδοχή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και μεταφορά στην Παραλία Κατερίνης, Πιερία. Τακτοποίηση στο πεντάστερο παραλιακό ξενοδοχείο «Mediterranean Village Hotel & Spa 5*». Ελεύθερη ώρα, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα
Φίλιπποι – Καβάλα

Πρωινό και αναχώρηση δια μέσου της Εγνατίας οδού στους Φιλίππους όπου διακόνησε ο Απ. Παύλος ( Πράξεις των Αποστόλων 16:12 -40, 20:6). Επίσκεψη στον ποταμό όπου βαπτίστηκε η Λυδία, η πρώτη ευρωπαία χριστιανή. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, τη σημαντικότερη πόλη της ανατολικής Μακεδονίας – μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Εκεί, βρίσκεται η φυλακή του Παύλου και του Σίλα, η αγορά, το συγκρότημα του «οκταγώνου», το θέατρο. Συνεχίζουμε για Καβάλα, το αρχαίο λιμάνι της Νεάπολης, μία σύγχρονη και γραφική πόλη. Επιστροφή στην Πιερία αργά το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα
Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη όπου ξεκινάμε την ξενάγηση από το Επταπύργιο, τα τείχη της παλιάς πόλης. Στο κέντρο της πόλης, επισκεπτόμαστε μοναδικές παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησίες μεγάλης ιστορικής σημασίας, όπως ο Αχειροποίητος(5ος αιώνας) και η εκκλησία της Αγίας Σοφίας του Θεού του 7ου αιώνα που θεωρείται ότι χτίστηκε πάνω στα ερείπια μιας παλαιοχριστιανικής Βασιλικής. Ξενάγηση στον Άγιο Δημήτριο, τη Ροτόντα, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Λευκό Πύργο. Ελεύθερη ώρα στην πόλη για βόλτα και αγορές. Επιστροφή στην Πιερία αργά το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα
Βέροια – Βεργίνα (Αιγές) – Δίον

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βέροια (Πράξεις τον Αποστόλων 17: 10-15). Επίσκεψη στο ΒΗΜΑ του Αποστόλου Παύλου, στην Εβραϊκή συνοικία και συναγωγή. Επόμενος σταθμός η Βεργίνα, η πρώτη πρωτεύουσα των Μακεδόνων, όπου βρίσκεται ο τάφος του Φιλίππου του 2ου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετάβαση στην Πιερία και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, την ιερή πόλη των Μακεδόνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα
Θεσσαλονίκη – αναχώρηση

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στους βιβλικούς τόπους της Βόρειας Ελλάδας ολοκληρώθηκε. Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Περιλαμβάνεται:

 • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa 5*, στην Παραλία Κατερίνης. Διαμονή με ασφάλεια σ’ ένα ξενοδοχείο που τηρεί τα πρωτόκολλα τους Swiss Approval
 • Ημιδιατροφή ( 4 πρωινά – 4 δείπνα σε μπουφέ)
 • Ναυλωμένο VIP λεωφορείο για τις μεταφορές του προγράμματος καθώς και για τις μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο
 • Ξενάγηση τριών ημερών με ξεναγό που ειδικεύεται στον βιβλικό τουρισμό
 • Επίσκεψη στην τοπική εκκλησία
 • Συνοδός του γραφείου μας (υποδοχή την πρώτη ημέρα και όποτε απαιτηθεί από το πρόγραμμα)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνεται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ή το κόστος μεταφοράς με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο προς και από την αφετηρία – βάση του ταξιδιού
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ποτά /αναψυκτικά, τρίτο γεύμα, προσωπικά έξοδα, κλπ.
 • Ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο, κλπ.
 • Ο δημοτικός φόρος πληρώνεται αποκλειστικά από τους πελάτες κατά την είσοδο στο ξενοδοχείο και είναι 4€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση, σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Αποκλειστικές υπηρεσίες

Για τους ταξιδιώτες ηλικίας 65+ ή όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, η Open Ways σε συνεργασία με την «Ενήλιον» προσφέρει την αποκλειστική υπηρεσία «Ταξίδι με Φροντίδα». Πρόκειται για ένα πακέτο με υπηρεσίες υγείας και φροντίδας για να μπορείτε να απολαύσατε με ασφάλεια και χωρίς έγνοια τις διακοπές σας. Ρωτήστε μας για τις υπηρεσίες και το κόστος.

Συνδυαστικές υπηρεσίες

Στο πρόγραμμα του ταξιδιού, και ύστερα από συνεννόηση με το γκρουπ, πραγματοποιούμε σύντομη ξενάγηση γνωριμίας στην Κατερίνη, την πρωτεύουσα της Πιερίας, και επίσκεψη σε μια τοπική εκκλησία (Ορθόδοξη Μητρόπολη ή Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης και τη συνοικία των Ευαγγελικών).

Το πρόγραμμα μπορεί να εμπλουτιστεί με κρουαζιέρα μονοήμερη ή μεγαλύτερης διάρκειας. Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες.

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Προσφέρουμε κυρίως εξατομικευμένα βιβλικά ταξίδια, για γκρουπ τουλάχιστον 25 ατόμων. Διαλέξτε τις ημέρες που επιθυμεί το γκρουπ σας να ταξιδέψει και μαζί θα σχεδιάσουμε το ιδανικό ταξίδι για εσάς
 • Ταξίδια ανοιχτά προς μεμονωμένους ταξιδιώτες διοργανώνονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ανακοινώνει η Open Ways.
 • Το ταξίδι μπορούν να ακολουθήσουν και Έλληνες που είτε επιθυμούν να έρθουν ως γκρουπ, είτε μεμονωμένα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες διοργάνωσης της εκδρομής. Οι Έλληνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι το σημείο αναφοράς του ταξιδιού μας, την Παραλία Κατερίνης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στείλτε μας ένα μήνυμα με το αίτημά σας

Θα σας στείλουμε την καλύτερη μας πρόταση.

Κράτηση:

Μοιραστείτε το στα ΜΜΕ

inquire

ρωτήσετε μας